7.12. lähdimme teatterimatkalle Hämeenlinnaan ja eihän reissu ole mitään ilman ostos mahdollisuutta. Niinpä heti kaupunkiin saavuttuamme tutustuimme historiaaliseen Wetterhoffin taloon, joka on aikoinaan ollut Fredrika Wetterhoffin työkoulu ja jossa nuoria tyttöjä opetettiin talouden hoitoon. Nykyisin talossa toimii luovien toimijoiden ja yrittäjien työpisteet puoteineen. Monen moista ihanaa käsityötä oli tarjolla ja mielenkiintoisia tarvikkeita saatavana.

  

Kuva Wetterhoffin talosta, talo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Eihän meidän "ostohimomme" tähän päättynyt, vaan vielä piti käydä tsekkaamassa Finkarelian tehtaanmyymälä ja viimeistään sieltä tarttui mukaan jotain mukavaa puseroa, jakkua tai muuta pehmoista.

 Kuva matkalta.

 

Hämeenlinnassa ollaan. Kun olimme saaneet tyydytetyksi ostoshalumme, niin olikin aika lounastaa.

 Lounaan nautimme idyllisessä HÄLLÄ-ravintolassa, joka sijaitsi aivankeskustassa ja oli oikein viihtyisä ravintola, kauniit holvatut ruokailutilat ja myös ruoka oli maittavaa. Monelle oli uusi kokemus OLUT-keitto, joka kuulemman oli ollut ihan maukasta (itse en sitä maistanut) ja uusi kokemus usealle.

 

Lounaan nautittuamme olikin vuorossa pääkohteemme, eli näytelmä "Niskavuori".

 

Näytelmä "Niskavuori-Loviisan tarina", oli teatteria parhaimmillaan. Kolmetuntinen näytelmä kertoi Loviisan tarinan ja mitä mielenkiintoisimmin ja kiehtovasti. Kukaan ei ehtinyt pitkästyä, vaan näytelmää seurasi lumoutuneena. Miten taitavasti oli saatu esitykseen sisällytettyä koko ihmiselämä Nisavuorella. Pelkistetty näyttämö taustakuvineen piti hyvin kiinni ajassa ja tapahtumissa. Dame Oksanen vahvalla läsnäolollaan sai katsojat elämään mukana. Ihan taatusti olimme kaikki tyytyväisiä ja liikuttuneita näytelmästä.

 

Aikas kiva, sanoisinko ihana asetelma koristi ravintola Hällän sisääntuloa.