17.4.2011 Matkasimme kevätretkelle Tampereelle jossa Komediateatteri esitti näytelmän ”Kultalampi”.
Vaikka Suomessa oli eduskuntavaalit, niin meitä oli 38 aktiivista matkaajaa, jotka kaikki olivat hoitaneet äänestyksen ennakkoon, näin voimme huoleti nauttia reissusta. Kevät oli vasta aluillaan ja maisemat nyt eivät olleet kovin silmiä hiveleviä, mutta kuitenkin voimme todeta, että ”maata näkyvissä” kuten aikoinaan laivan tähystäjät ilmoittivat laivareiteillä. Nyt meitä ilahdutti, kun lumipeite oli jo väistynyt ja maata tosiaan oli näkyvissä.
 
Reissumme alkoi aamuvarhaisella Pasilasta ja bussikuskimme Pauli Heinonen luotsasi varmoin ottein meidät ensimmäiseen pysähdyspaikkaamme Pirkanhoviin, jossa nautimme varhaisen lounaan buffetpöydästä. Ruoka oli maittavaa ja monipuolista joten kaikki saivat vatsansa täyteen ja vielä herkutella jälkiruolla kahvilla tai jäätelöllä. Kylläisinä suuntasimme Tampereelle ja onneksi kuljettajamme oli ammattinsa osaava ja vielä tunsi Tampereen hyvin. Hän luotsasi meidät suoraan Komediateatteriin ja siellä sitten saimme nauttia ikivihreästä ja ihanasta Kultalampi näytelmästä. Pääosissa oli Ismo Kallio ja Tuija Vuolle. Näytelmä jaksoi kiinnostaa ja viihdyttä, vaikka täydet vatsat joidenkin kohdalla meinasivat tuoda unen silmään, mutta kyllä hekin nauttivat esityksestä.
 
Esityksen jälkeen suuntasimme kotimatkalle, matka taittui mukavasti Kuunnellessa Lorenzin ja kuljettjan tarinointia. Anni oli myös kerännyt mukavia ”lasten suusta” tarinoita ja lueskeli niitä meidän viihdykkeeksimme.
Mutta kun iltapäivä oli jo pitkällä, niin poikkesimme vielä Iittalan Lasimäelle kahvitauolle. He olivatkin kattaneet meille kauniisti kahvipöydän valmiiksi, joten saimme virkistävät päiväkahvit tuotapikaa ja jäi vielä hieman aikaa tutustua alueen pieniin myymölöihin (suklaapuoti tuntui olevan kaikkien suosikki).
 
 
 
Kahvipaussi kuvia
 
Jokuset ottivat hieman "vahvistustakin"
 
Virkistyneinä lähdimme viimeiselle etapille kohti kotia ja matka taittui mukavasti tarinoidessa ja seurustellessa. Kotona olimme hyvissä ajoin ja ehdimme seuraamaan historiallisia vaalituloksia, jotka todella olivat historialliset ja yllättävät.
 
Toivottelen kaikille mukavia kevätpäiviä, 
 
 
 
Lisään tähän vielä Komediateatterin historian tietoja, jotka kopioin heidän kotisivuiltaan.
 
Juhlatalon historiaa
Komediateatterin Juhlatalo, vanhalta nimeltään Tampellan juhlatalo, on saavuttanut jo historiallisen iän ja sen mukaisen arvon sekä kaupunkilaisten, että kaupungin päättäjien mielissä. Lapintiellä, Tammerkosken ja kaupungin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä, sijaitseva linnamainen vanha rakennus on vielä tänäkin päivänä aktiivisessa käytössä ja suositussa asemassa kaupunkilaisten keskuudessa. Välillä purku-uhankin alla ollut rakennus on nykyisin kaikkien iloksi ja onneksi suojelukohde.

Suunnittelua
                           
Vuonna 1885 Tampella-yhtiön silloinen johto päätti ryhtyä suunnittelemaan omaa rakennusta yhtiön ja sen henkilökunnan tarpeisiin. Ennen vuosisadan vaihdetta erilaiset kokoukset ja juhla-tilaisuudet olivat suosittua ja välttämätöntäkin ajanvietettä, ja julkiselle rakennukselle oli tarve ja tilaus. Pelkästään jo henkilökunnan oma lauluseura, torvisoittokunta ja raittiusseura tarvitsivat vakituisen tyyssijan ja katon päänsä päälle.
Talo valmistuu                              
Yhdeksän vuotta myöhemmin, kun varoja oli kertynyt riittävästi, pystyttiin varsinainen suunnittelun toteuttamaan. Tehtävään valittiin vuonna 1894 arkkitehti George Schreck, joka oli aiemmin suunnitellut mm. Tampereen raatihuoneen. Hän laati talon piirustukset, joiden mukaiset rakennustyöt aloitettiin 1896. Vuotta 1897 voidaan pitää talon varsinaisena valmistumisvuotena, tosin lopullinen rakennus-katselmus suoritettiin vasta 1898, jolloin rakennus virallisesti hyväksyttiin. Tällöin juhlatalo sai myös lopullisen, hyvin pitkälti tähän päivään saakka säilyneen ulkomuotonsa. Suojelukohteeksi pääsynsä ansiosta talon ulkonäön muuttaminen ei enää olisi (onneksi!) mahdollistakaan.
Sisällä talossa seinien paikat ovatkin sitten vaihtaneet paikkaansa kulloistenkin tarpeiden mukaan. Juhlatalossa alusta asti toiminut ruokala siirtyi vuonna 1925 vastapäiseen uudistaloon ja tilalle saatiin siihen saakka vuokratiloissa sijainnut poliklinikka. Juhlasalissa aiemmin sijainnut pieni ja ahdas näyttämö purettiin 1930-luvulla sen tehdessä salista ahtaan ja pimeän. Myös salin lämmityksestä huolehtineet neljä uunia korvattiin samoihin aikoihin keskuslämmityksellä.