( lisätty kuvia 30.7.2010 )

(lisätty kuvia 5.8.2010 )

HUH HELLETTÄ........Viime aikoina on edellä mainittua lausahdusta saanut kuulla yhden jos toisenkin lausumana. Tosihan on, että meitä on hellitty harvinaisen pitkällä hellejaksolla, jotka Suomessa ovat harvinaisia. Lehtitietojen mukaan vastaava on ollut 75 vuotta sitten. Ihanahan se on nauttia lämmötä, mutta näin ikääntyessä helteet tuntuvat aika rasittavilta ja raskailta. Viime tiistaina 13.7.2010 meille tarjosi ihanan virkistäytymis tilaisuuden Suvelan kesäsauna. Antti oli varannut Pasilan Eläkkeensaajien käyttöön ko. saunan kaikilla herkuilla.

Ihana vilvoittava meri houkutteli saunojia.

Sauna "majuri" lämmitti meille ihanan rantasaunan ja sen leppeissä löylyissä oli nautinto uskomaton, mäkin taisin käydä ainakin kuusi kertaa löylyttelemässä ja saman verran uimassa. Kiitos hyvin lämmitetystä saunasta.

Meillä sattui olemaan kesävieraita ja otin lapsetkin mukaan nauttimaan hellepäivästä.

Laiturilta oli mukava seurata vesileikkejä.

Päivä oli täydellinen ja ihanan virkistävä, leppeä merituuli vilvoitteli ja koskemattoman luonnon keskellä kasvavat puut antoivat ihanan varjon auringon paahteelle. Uskomattoman mukava ja virkistävä paikka. Sinnä pitää päästä uudelleen, oli kaikkien mukana olevien toive ja halu.

Toivottavasti toiveemme toteutuu pikapuoliin.

Harmikseni en kuvannut ympäristöä!

Ehkä se oli alitajuintaista ja nyt on hyvä syy päästä ikuistamaan saunat ja tuvat.

 

20.7.2010

Teimme toisen mukavan ja vilvoittavan sauna-/uimareissun Suvelna ihanaan rantasaunaan.

Rannan puuston suojassa odottelee meidän ihana saunamme.

Terassilla on mukava vilvoitella ja nauttia eväitä.

Seurustelu/yhdessäolo on iso osa nautinnosta.

 

Sorsapoikuekkin viihdytti meitä, sulavalla liikkumisellaan.

Onkohan kysymys kylmästä vedestä vaikko ujoudesta

Laituritarkkailijakin tarvitaan.

Päivä oli taasen niin mukava, niin mukava että eiköhän oteta uusiksi?

 

27.7.2010

Näinhän siinä kavi että, seuraavana tiistaina meitä taasen 9 innostunutta löysi itsensä Suvelan rannoilta.

Laiturilta nousevat raput ovat hyvässä kunnossa ja kuten huomaatte matka ei ole pitkä.

Takkahuoneessa käristyvät eväsmakkarat rapeiksi ja maukkaiksi.

Tällä reissulla meitä viihdytti joutsenpariskunta, en tosin onnistunut saamaan heitä yhteiskuvaan, mutta upeita lintuja.

Kallion päällä sijaitsee varsinainen päärakennus, joka on tilava ja hyvin varustettu. Sielläkin voisi joskus valmistaa ja nauttia vaikkapa lounaan.

Meillä on tosiaan ollut vuosisadan lämpimimmät viikot ja olen nauttinut suunnattomasti, varsinkin kun välillä pääsee vilvoittelemaan merenrannalle.

Näinköhän ensi tiistaiksikin saadaan porukka kokoon.

Hyvää kesän jatkoa kaikille mukana olleille ja muillekin.

Saatiinhan me ja vietimme taasen mukavan elokuisen tiistaipäivän rentoumisen merkeissä, nyt tosin porukka oli kutistunut 5:een, mutta kun "väki vähenee niin pidot paranee" sanoo vanha sananlaskukin, eli mukavaa oli taasen.

Aika jännä juttu, että joka reissulla meitä on viihdyttäny eri lintulajin edustajat. Nyt oli silkkiuikku emo ruokkimassa poikastaan. Ainon havaointojen mukaan poikanen sai ainakin 6 kalaa ravinnokseen. Oli tosi mukava seurata emolinnun sukeltelua ja aina kun hän onnistui saamaan kalan, niin kimeä kutsuhuuto kutsui poikasen ruokailemaan.

Sudokun harrastus oli mukavaa ajanvietettä, saunomisen ja uimisen välissä.

Vesipullot ovat tärkeitä pitää mukana, sillä saunominen janottaa.

Marja ensin arasteli mennä tutustumaan sudokun täyttämiseen, mutta lopulta uskaltautui mukaan. Tällä kertaa minä olin "sauna majurina" ja lämmitin saunan. Harmikseni päästin saunojat liian aikaisin löylyihin ja sainkin palautetta: että ulos tullessa huomaa olleensa saunassa ( ulkona hieman viileämpää). No mähän kimpaannuin ja pistin saunan käyttökieltoon kunnes lämpötila nousee. Ja saatiinhan sinne makoisat ja lämpöiset löylyt. Ja nautinto oli täydellinen.

Ehkäpä vielä kerran tänä kesänä...........................

Nautitaan ihanasta lämpöisestä kesäsätä joka jatkuu ja jatkuu.