Vuoden 2014 6. viikko, olikin meille eläkeläisille oikein vauhti viikko. Maanataina kokoontui hallitus pohtimaan yhdistyksen toimintaa ja tiistaina olikin sitten jäsentapaaminen, jossa lähes 100 jäsentä kahvitteli, seurusteli, kuunteli Vanhusneuvoston Arja Kaistisen kertomusta neuvoston toiminnasta.

Keskiviikkona olikin sitten Upean suurmusikaalin Tohtori Zivagon esitys kaupunginteatterissa ja sinnekin meitä kerääntyi esityksestä nauttimaan noin 100 ihastunutta musikaalin ystävää.

Torstai "pyhitettiin" harrastuksille.Ainakin Askartelukerho kokoontui ja nyt "väkellämme" postikortteja taitavan Hellevin opastuksella. Mä tosin olen pitäytynyt leikkausprojektissa, kun nää mun nakkisormet ovat sitä sun tätä eikä niillä kovin tarkkoja hommia saa tehtyä. Mutta siitä se kerho onkin mukava , että aina löytyy jotain näperreltävää taidosta ja kunnosta riippuen.

Perjantaina aamupäivästä suuntasimme tutustumaan Marsalkka Mannerheimin kotimuseoon. Se on aika monelle jäänyt vieraaksi, vaikka sijainti on mitä mainioin. Googlasin tasen faktatietoa:

Mannerheim-museo on Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva, Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin muistoa vaaliva kotimuseo. Museo toimii puisessa huvilarakennuksessa, joka toimi Mannerheimin kotina vuosina 1924–1951. Asunto on säilytetty samassa asussa kuin se oli hänen elinaikanaan lukuunottamatta yläkerran kolmea näyttelyhuonetta.

Museota ylläpitää Mannerheim-säätiö, jolle marsalkka testamenttasi omaisuutensa.

Mannerheim%2C%20Irvin%20008-normal.jpg

Mannerheimin muotokuva.

Mannerheim%2C%20Irvin%20006-normal.jpg

Rakennus ulkoa kuvattuna. Kaikki kuvat olen kuvannut museon esitteestä. Museossa ei saanut kuvata itse. Googlattu:

Mannerheim-museo on Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva, Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin muistoa vaaliva kotimuseo. Museo toimii puisessa huvilarakennuksessa, joka toimi Mannerheimin kotina vuosina 1924–1951. Asunto on säilytetty samassa asussa kuin se oli hänen elinaikanaan lukuunottamatta yläkerran kolmea näyttelyhuonetta.

Museota ylläpitää Mannerheim-säätiö, jolle marsalkka testamenttasi omaisuutensa

Mannerheim%2C%20Irvin%20005-normal.jpg

Tässä huoneessa Marsalkka otti vastaan vieraansa ja siellä oli lukuisia metsästys muistoja ym mielenkiintoisia esineitä, kaikki hankittu hienostuneella maulla.

Mannerheim%2C%20Irvin%20007-normal.jpg

Kirjoja oli runsaasti, muistaakseni yli 3000 kappaletta ja monen monella kielelä kirjoitettuna. Mannerheim kuulemman puhui 10 eri kieltä. Huhhuh, ei voi kuin ihailla, kun itsellä on vaikeuksia tämän äidinkielenkin kanssa.

Museokäynnin jälkeen kävimme lounastamassa Tapahtumatalo Bank:ssa, jossa oli ihan maittava lounas ja oli kiva rupatella näkemästämme ja kuulemastamme.

Myös seuraavat kuvat on otettu esitteestä:

Illala sitten vielä Aleksanterin teatteriin kuuntelemaan ja katselemaan  " Irvin ikuinen kapinallinen" esitystä.

Mannerheim%2C%20Irvin%20003-normal.jpg

Emmekä suinkaan pettyneet, esitys oli kattava kertomis Irvinin elämästä, niin rillumarei jätkänä kuin herkkänä taiteilijana ja huolehtivana perheen isänä. Upeasti koottu aineisto, ei jättänyt ketään "kylmäksi"

Mannerheim%2C%20Irvin%20005-normal.jpgMannerheim%2C%20Irvin%20004-normal.jpg

Näyttämöllä oli Irviniä esittävä Mika Räinä ja hyvin hän suorutui tehtävästään. Jussi Lampi esitti Vexi Salmea ja hienosti sekin sujui kuten muutkin roolit, joihin hän hyppäsi vauhdissa. Miia Nuutilalla oli rooleija kasa päittäin, hän esitti Irvinin äitiä - ja vaimoa ja kaikkea siltäväliltä.

Joka tapauksessa olimme kaikki oikein tyytyväisiä ja saimmehan taasen piristysruiskeen helmikuun ankeisiin keleihin.

Toivottavasti löydämme jatkossakin näin vihhdyttäviä, nautittavia esityksiä.