25.3.2014 Tallinnan Lentosatamassa, tutustuimme maailman kuuluisimpaan laivaan, joka upposi "neitsytmatkallaan"

Googlattua tietoa

RMS Titanic oli brittiläinen matkustajalaiva  joka upposi Pohjois-Atlantilla on 15 huhtikuu 1912 törmättyään jäävuoreen neitsytmatkallaan Southamptonista Britanniasta New Yorkiin . Titanicin uppoaminen aiheutti  yli 1500 kuoleman ja se on yksi tappavimmista rauhanajan merionnettomuuksista.  Laivassa oli 2224 matkustajaa ja miehistönjäsentä.

Komennossa Edward Smith , aluksen matkustajat liittynyt joitakin rikkaimman ihmisen maailmassa, samoin kuin satoja siirtolaisia ​​Ison-Britannian ja Irlannin , Skandinaviassa ja muualla Euroopassa etsivät uutta elämää Pohjois-Amerikassa. Ensiluokkaista majoitusta on suunniteltu huippu mukavuutta ja ylellisyyttä, laivassa oli kuntosali, uima-allas, kirjastot, korkeatasoisissa ravintoloissa ja koristeelliset mökkiä.Langaton lennätin säädetään kätevästi matkustajien sekä operatiiviseen käyttöön. Vaikka Titanic oli kehittyneiden turvaominaisuuksien kuten vesitiiviitä osastoja ja etänä aktivoitu vesitiiviit ovet, ei ollut riittävästi pelastusveneitä.

Oppaan ja muistini mukaan suomalaisia oli laivassa 63 henkilöä, joista vain 20 pelastui.

 

IMG_0560-normal.jpg

IMG_0536-normal.jpg

Laivan Kapteeni Edvwad J. Smith oli viimeisellä "työkeikalla" ennen eläkkeelle siirtymistään. Viimeiseksi matka jäi ja eläkkeelle hän ei ehtinyt.

IMG_0561-normal.jpg

"Laivaan" noustessamme meille annettiin myös maihinnousu kortit.

IMG_0562-normal.jpg

Minä olin 21 vuotias neitokainen ja matkustin II-luokassa, näyttelyn lopussa saimme tarkastaa olimmeko pelastuneiden joukossa vai emme ja kuten arvata saattaa, minähän en pelastunut.

IMG_0540-normal.jpg

Tämä taisi olla sikarisalonki, upea kuitenkin.

IMG_0538-normal.jpg

Olempa kuvannut huonosti :-( . Tarkoitus oli saada ladyn nimikin esiin. Muistaakseni opas kertoi hänen olleen näyttelijätär ja nähneen/esiintyneen, tässä Titanic elokuvassa. Auttakaa ken muistaa tarinan. Googlasin:

Gloria Stuart sai Oscar-ehdokkuuden 87-vuotiaana roolistaan James Cameronin Titanicissa, jossa hän esitti Kate Winsletin roolihahmoa Rosea iäkkäänä, rakastaan muistelevana naisena. Hän on kaikkien aikojen vanhin Oscar-ehdokas.

Vuonna 1910 syntynyt Stuart nähtiin 1930-luvulla tiuhaan valkokankaalla, esimerkiksi elokuvissa Näkymätön mies ja Rikas tyttöraukka. Hän oli myös näyttelijöiden asiaa ajavan Screen Actors Guildin perustajajäsen. Ja hän oli Titanicin matkustajana.

IMG_0537-normal.jpg

Myös jonkinverran koruja oli vitriineissä esillä.

IMG_0535-normal.jpg

Astioita oli runsaasti, ja ne olivat aitoja hylystä nostettuja.

IMG_0531-normal.jpg

Upeita pukujakin oli esillä. Tuskin kuitenkaan hylystä pelastettuja, mut ajan muodista kertovaa.

IMG_0558-normal.jpg

Upea Lady (meijän ryhmästä), kuvattuna kuuluisilla portailla ja pukeutuneena ajan mukaiseen asuun.

IMG_0559-normal.jpg

Hylky Titanic on edelleen merenpohjassa, kahtia ja vähitellen hajoamassa syvyydessä 12415 jalkaa (3784 m). Koska hänen löytö vuonna 1985, tuhansia esineitä on saatu takaisin ja ovat esillä museoissa ympäri maailmaa. Titanic on tullut yksi kuuluisimmista alusten historiassa, hänen muistokseen pitää elossa lukuisia kirjoja, kansanlaulut, elokuvia, näyttelyitä, ja muistomerkkejä . (Googlattua)

IMG_0534-normal.jpg

Tässä osa meidän ryhmän matkustajista (liekkö loppu osa hukkunut, kun ei kuvaan ehtineet), meitä oli matkalle lähtiessä 22 henkilöä ja kyllä mun laskujen mukaan yhtä monta palasi kotimaahan.

Torstai iltana tuli telkusta Titanic elokuva ja kyllä sitä jotenkin katsoi "eri silmin", kun oli juuri tutustunut laivan historiaan.