Hei taasen ja oikein hyvää alkanutta vuotta. Hieman olemme saaneet talventuntua, kun on ollut pieniä pakkasia ja lumipeitekin on hesasa pysynyt jo muutaman päivän, tosin hieman "kiikunkaakun" kun pakkaslukemat sahailevat tuolla 0:n pinnassa. Valoisuus on ainakin lisääntynyt ja lisääntyy päiväkerralla kevättä kohti kun menemme vauhdilla. Käytin sanaa "vauhdilla" koska meidän eläkkeensaajien toiminta on alkanut tänäkin vuonna vauhdikkaasti. Olemme jo ehtineet katsoa pari teatteriesitystä ja TV-nauhoituksissakin olemme jo ehtineet vierailla.

Ensimmäinen vuoden 2012 jäsentapaaminen oli 10.1. ja se keräsikin meitä jäseniä "tuvan täyteen" eli yli 100 jäsentä oli paikalla ja tunnelma oli hyvin läheinen ja lämmin.

 

Helsingin Piirin puheenjohtaja Erkki Liskola toi terveiset piiristä ja onnitteli yhdistystämme saamastamme " EKL:n parhaan yhdistyksen" nimikkeestä.

 

 

Kokous väkeä.

17.1. Tutustuimme KANSALLISMUSEOON ja se olikin oikein mukava ja mielenkiintoinen retki. Kiersimme oppaan johdolla perusnäyttelyn ja saimme mukavan ja kattavan kuvan maamme historiasta. Tunnin kierroksen jälkeen lounastimme museon kahvilassa ja sen jälkeen olikin mahdollisuus kierrellä ja katsella museon muita kokoelmia. Meitä oli noin kolmisenkymmentä ryhmässä (isompia ei oteta opastetulle kierrokselle), mutta kiinnostuneita oli paljon enemmän ja lähiaikoina teemme toisen tutustumisretken ko. museoon.

Itse rakennus jo on ihailun ja kiinnostuksen arvoinen, se on rakennettu 1905 -1910 ja arkkitehteinä oli Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Museon sisääntulo aulan katossa on Akseli Gallen-Kallelan maalamaat Kalevala-aiheiset kattofreskot, ne jo itsestään ovat tutustumisen arvoisia..

 

Talvipuutarhan atsaleat loistossaan, sielläkin kannattaa piipahtaa.

PS. Sitten vielä toivoisin teiltä hyvät blogin lukijat, että osallistuisitte blogin sisällön laajentamiseen. Voisitte kirjoitella tuntemuksianne, mukavia tapahtumia elämästä ja kaikesta siihen liittyvästä, näin saisimme hieman eloa tähän yksipuoliseen jorinointiin, joka nyt ei varmasti jaksa kiinnostaa ketään.

Terveisin Paula