Tätä sysksyn harmautta/pimeyttä lähdimme keventämään Sinebrykoffin taidemuseooon, jossa on nöyttely "Romanttinen näkymä".
Näyttely koostuu yksityishenkilön Jef Rademakersin kokoelmasta, josta noin 70 on nyt Sinebrykoffin taidemuseossa näytillä. Kokoelma perustuu pää osin 1800 luvun Hollantilaiseta romantiikan tyylin maalauksista. Asiantuntevan oppaan johdolla näin meikäläinenkin, joka ei taiteesta mitään ymmärrä, pääsi nauttimaan paitsi ihanista maalauksista myös taitelijoiden tyylisuuntauksista. Kokoelma on sinänsakin arvokas, sillä se on niitä harvoja yksityishenkilöiden kokoelmia jotka on hyväksytty Pietarin Eremitaasiin näytille. Helsingistä maalaukset lähtevät Riikaan.
Harmi kun siellä ei saanut kuvata, mut ostin pari postikorttia jotka kuvasin:-).



Nämä kuvat eivät liityko. näytteluun vaan ovat museon kokelmista muuten otettuja.


Nämä kaksi viimeistä kuvaa napsasin toisenkerroksen "yksityisasunnon" puolelta. En ollut siellä aikaisemmin vierailluta ja olihan mukava ja hieman hämmentävääkin nähdä miten Sinebrykoffin suku on hesassa asustellut. Aivan mahtavan hieno "lukaali", parkettikin oli tehty useasta eri puulajista ja kalusteet hinoja. Tauluja myös oli seinät täynnä, mutta ne on varmaan kerääntyneet sen jälkeen kun koti siirtyi lahjoituksena taidemuseoksi. Kyllä siellä olisi tutkinut yksityiskohtia pitempäänkin, mut oli hieman kiireinen aikataulu.

Osa meistä osallistujista meni vielä Salveen nauttimaan maan kuulut SILAKAT. Ja hyviä oli kuulemman ollut.